Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
    някой да знае някъде в София или близо до софето да има някоя 59-ка комби за части?питам защото ми трябва кората на 5-та врата,че моята е потрошена яко
    Аз търсих,защото и мойта беше като твойта с 2 огромни дупки,но не намерих никъде в околностите.Ицето от Рокенрола ми я залепи и боядиса и стана като нова.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Аз търсих,защото и мойта беше като твойта с 2 огромни дупки,но не намерих никъде в околностите.Ицето от Рокенрола ми я залепи и боядиса и стана като нова.
      и аз имам една огрооомна дупка направо котка може да мине,но е лошо ,че са потрошени и ония тъпи щипкиможеш ли да ми дадеш някакви координати на момчето?
      sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

и аз имам една огрооомна дупка направо котка може да мине,но е лошо ,че са потрошени и ония тъпи щипкиможеш ли да ми дадеш някакви координати на момчето?
        Отиваш в Рок енд Рол сервиз,на Симеоновско шосе 34 и питаш за Ицо,ама не съм сигурен сега дали ще има време,защото след градушката имат по 20-30 коли на паркинга,които чакат,и нямат никакво време.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• я ми кажете нещо сазадължително ли трябва да махна DPF филтъра за да сложа чип или да се мапне колата?или както там му се казва

Comment

я ми кажете нещо сазадължително ли трябва да махна DPF филтъра за да сложа чип или да се мапне колата?или както там му се казва
            Не. Докато не ти създава проблеми можеш да си го държиш. Добре е за екологията.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Не. Докато не ти създава проблеми можеш да си го държиш. Добре е за екологията.
              до сега нямам проблеми с него,но странното е,че нито веднъж не ми е давала индикация че е запушен или прави рециркулация на какво се дължи това?

Comment

я ми кажете нещо сазадължително ли трябва да махна DPF филтъра за да сложа чип или да се мапне колата?или както там му се казва
                Колата ми беше с римап, но си имаше ДПФ. Беше на 67% запушен и реших да не го чакам да се регенерира и го махнах софтуерно и ...хардуерно! Усетих голяма разлика! Колата стана осезаемо по-пъргава, а ДПФ-а го продадох.
                P.S. Освен това ми казаха, че при римапнат автомобил, много по-бързо се задръства ДПФ-а, и това ми беше достатъчно!
                Last edited by vudi; d.m.y г., 09:57.
                Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

до сега нямам проблеми с него,но странното е,че нито веднъж не ми е давала индикация че е запушен или прави рециркулация на какво се дължи това?
                  Индикация светва когато вече се е опитал няколко пъти да се регенерира неуспешно за да те предупреди вече да не гасиш, а да караш докато завърши.
                  sigpic

Comment

• и аз ще го махам на 100%!просто исках да разбера дали става и с него а съм сигурен че е запушена тая гад

Comment

• и аз ще го махам на 100%!просто исках да разбера дали става и с него а съм сигурен че е запушена тая гад

Махай и не се занимавай с глупости, след като е задръстен.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                        и аз ще го махам на 100%!просто исках да разбера дали става и с него а съм сигурен че е запушена тая гад

Махай и не се занимавай с глупости, след като е задръстен.
                        Е той по спомен винаги е задръстен на някакви %, които след регенерация падат. Щом не свети като коледна елха е ок.
                        sigpic

Comment

• и тази работа ще свърша и пипирудите ще трябва да ги изгоня

Comment

• Чудно ми е в какво се състои точно ремонта на тезипеперуди,ако човек иска да си ги профилактира и да си ги остави.
                            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                              Чудно ми е в какво се състои точно ремонта на тезипеперуди,ако човек иска да си ги профилактира и да си ги остави.
                              Със смяна на колектора при стария модел,защото се износват осите на клапите,и самият колектор !!!!!! На новия също става със смяна на колектора,общо взето и в двата случая е безмислено да се правят опити да се ремонтира,първо защото не е ясен резултата,второ защото хич не е лесно свалянето му,особено на 2.4 с автомат !!!!!!!За това най-добре да отидат директно в кофата !!!!!!!!

---------- Post added at 11:00 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Е той по спомен винаги е задръстен на някакви %, които след регенерация падат. Щом не свети като коледна елха е ок.
                              Понякога стига до 200 %,а мине ли ги тях всичко свършва и даже може да останеш на пътя,особено ако си с автомат !!!!!!

Comment

• Яворе, четеш ли ?
                                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X